توضیحات کامل :

این فایل شامل تعاریفی از بهره وری ، تاریخچه ی بهره وری ، انواع بهره وری و  در 41 صفحه ورد قابل ویرایش تهیه شده است




رفرنس نویسی درون متنی

منابع معتبر در پایان مطلب (اگر مشاهده کردید منبعی در متن بکار رفته که در پایان در منابع آورده نشده است ، موضوع را از طریق پیامک به 09191809834 گزارش دهید تا برای شما اصلاح و ارسال شود .)

پاورقی دارد

منابع داخلی و خارجی  از دهه هفتاد و هشتاد شمسی


چندی از مطالب :

بهره وری

تعاریف بهره وری

تاریخچه ی بهره وری

انواع بهره وری

بهره وری نیروی انسانی

اهمیت بهره وری نیروی انسانی

عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی

مشکلات بهره وری

مدل های بهره وری

شاخص اندازه گیری بهره وری

و...

منابع


 

2-1 مقدمه

 

           با توجه به محدودیت منابع و نامحدود بودن نیاز های انسانی‌، افزایش جمعیت و رقابت شدید و بی‌رحمانه در اقتصاد جهانی ، بهبود بهر‌ وری نه یك انتخاب بلكه یك ضرورت می‌باشد. بی گمان رشد و توسعه اقتصادی امروزه جوامع مختلف در نرخ رشد بهره وری آن ها نهفته است . كوشش برای افزایش نرخ بهره‌وری، كوشش برای زندگی و رفاه بهتر برای افراد و جامعه است. برای رسیدن به فردای بهتر باید رشد بهره‌وری را به طور مستمر دنبال نمود. در دنیای رقابت آمیز امروز كشور هایی برنده خواهند بود كه بتوانند دانش ، بینش و رفتار بهره وری را در مدیران و كاركنان خود ایجاد نمایند. بینشی كه بتواند فكر كردن ، اندیشیدن ، آفریدن ، نوآوری و خلاقیت را در سازمان ها خلق كند. با توجه به وجود مشكلات عدیده ای كه اقتصاد ایران در آستانه هزاره سوم میلادی با آن روبرو است از جمله ، نرخ رشد بالای جمعیت ، اقتصاد تك محصولی ، ساختار نامتناسب نظام اقتصادی و اداری ، افزایش نرخ    بی كاری ، پائین بودن میزان سرمایه گذاری و ... اهمیت توجه به بهره‌وری‌، حساس و اشاعه فرهنگ بهره‌وری را بیش از پیش روشن می‌كند. توسعه بهره‌وری سازمان و جامعه به باور و احساس ما  بستگی دارد كه باید بهره‌وری را از خود  و خانواده خود شروع كنیم.  نقش مهم ارتقاءبهره‌وری در نیل به اهداف مدیران و صاحبان بنگاهها ، مهندسین صنایع ،برنامه‌ریزان اقتصادی، و حتی زمامدارن سیاسی هركشور را نمی‌توان از نظر پنهان داشت. بهره‌وری به مثابه یك ابزار بسیار مهمی است كه به این قبیل از افراد كمك می‌كند تا تولید را در سطح سازمانی، ملی و حتی بین‌المللی مورد سنجش و ارزیابی قرار داده وتشخیص دهند كه تا چه حد از منابع موجود به مطلوب استفاده گردیده است .

 

2-2 تاریخچه پیدایش و تحول مفهوم بهره وری

        انسان همواره در صدد بوده که با توجه به محدودیتهای خاص زمان و مکان خود، از منابع در دسترس، حداکثر استفاده را بنماید، و در تلاش بوده که حداکثر بهره وری را از منابع سخت افزاری و نرم افزاری بدست بیاورد. بنابراین بهره وری عمری به قدمت تاریخ دارد.

       همان گونه که پیداست، واژه بهره وری ابتدامنحصر به تولید بود و در عرصه های دیگر چندان شناخته شده نبود. تا اوایل قرن بیستم، مفهوم دقیق این واژه روشن نشد، تا این که در آغاز این قرن، رابطه بین محصول در یک نظام تولیدی و منابعی که برای تولید محصول به کار گرفته می شوند، مورد نظر کارشناسان واقع شد.در یکصد سال اخیر، تعاریف جدیدی از بهره وری به عمل آمد و این تعاریف کم کم شکل کامل تری به خود گرفت و شاخصهایی برای اندازه گیری بهره وری تعریف شد. با این دیدگاه حدود 40 سال قبل یعنی در سال 1961 سازمان بهره وری آسیایی با مشارکت 8 کشور تشکیل شد و ایران در سال 1965 به عضویت آن در آمد.

       تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران فعالیت عمده ای برای ارتقای بهره وری صورت نگرفت و همزمان با وقوع انقلاب اسلامی، عضویت ایران در سازمان بهره وری آسیایی به حالت تعلیق درآمد و این وضعیت تا سال 1366 ادامه داشت. در سال 1366 با پیشنهاد دولت به مجلس شورای اسلامی، عضویت ایران در سازمان بهره وری آسیایی بار دیگر تصویب شد و پس از آن سازمان ملی بهره وری ایران شکل گرفت.

با تأسیس سازمان ملی بهره وری ایران به نظر می رسد توفیق نسبی در ترویج فرهنگ بهره وری و مفهوم آن در بین نهادها، ارگان ها، سازمانها و مدیران سطح بالای کشور حاصل شده است.

      اما در سطح بین المللی، بطور رسمی، لغت "بهره وری" نخستین بار در سال 1766 در مقاله ای توسط فردی به نام "کوئیزنی" مورد استفاده قرار گرفت.پس از آن در سال 1776" فرانسوا کنه" اقتصاد دان فرانسوی در مورد بهره وری چند مقاله نوشت. در فرهنگ اقتصاد قرن  18 مفهوم بهره وری به عنوان "قدرت تولید" تعریف شده است. اما در قرن19 در سال 1884 "لتر"بهره وری را این گونه تعریف کرد:

"قدرت و توانایی تولید کردن" که در واقع در اینجا بهره وری اشتیاق به تولید را بیان می کند (خاکی،1386).